Muzika je osnova svake dobre igre

Dobra muzika ima kvalitet da učini pojedine video igre veoma posebnim. Ovaj kvalitet ide dalje od puke zarazne melodije ili dobro komponovane muzičke pozadine. Neka od najjačih osećanja nostalgije se mogu probuditi slušanjem melodija iz starih igrica, čak i onih melodija u midi formatu.

Svaka od igara koje danas igramo bi mogla da unapredi svoj gameplay stavljanjem posebnog akcenta na muziku i muzičku atmosferu. U pitanju je forma izražavanja koja je na mnogo načina jedinstvena. Često zaboravljamo da na uspeh jednog naslova, pored interesantne mehanike igranja i kvaliteta grafike, utiču i neki drugi faktori. Možda bi bilo moguće dizajnirati igrice ne samo oko grafičkih elemenata, već i oko neke specifične muzičke kompozicije.

Ultima Online, Stones

Ultima Online je jedan od prvih MMO naslova. Kada čujete muziku iz ove igre, glavnu temu pod nazivom Stones, ne možete a da ne zamišljate vašeg karaktera kako ulazi u srednjevekovni grad epske fantazije. Muzika asocira na jednostavnost i kako jednostavne stvari mogu igri dati dimenziju dubine. Muzika ne mora biti pompezna kako bi ostavila trajan utisak na igrača.

Morrowind Tema

Muzika iz Morrowind-a budi osećanja koja asociraju na novi početak. Ovo je jedan od prvih RPG naslova kome sam posvetio mnogo sati igranja istražujući neverovatan svet magije i epske fantazije. Slušajući glavnu temu, gotovo da možete vizualizovati svaki od većih gradova, njegovu posebnu arhitekturu i atmosferu kojom odiše. Ovo je jedna od najprepoznatljivijih melodija među RPG igračima širom sveta.

Civilizacija, Baba Yetu

Baba Yetu je prva kompozicija iz video igre koja je osvojila Grammy. Ukoliko simultano gledate i cinematic iz igre, izlažete se kombinaciji koja ostavlja zaista snažan utisak. Međutim, čak i bez vizuelne komponente, glavna tema iz Civilizacije prosto zrači progresom!

Dok igrate neki od popularnih naslova, pokušajte da obratite posebnu pažnju na komponentu muzike u samoj igri. Za nekoliko godina, kada ponovo budete slušali istu melodiju, primetite suptilni napad nostalgije.

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (8 glasova, prosečno: 5.00 od 5)
Loading...Loading...