Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone

Pre nekoliko godina, Blizard Entertainment je kreirao svoju prvu igricu sa kartama inspirisanu popularnim World of Warcraft svetom. Autori su uspešno uparili oprobanu i poznatu mehaniku igranja igara sa kartama i predivan dizajn Warcraft brenda. Igra nije skupljala prašinu na policama i brzo je zaradila svoju bazu redovnih igrača. Svojom digitalnom verzijom Blizzard želi da približi ovu poteznu strategiju još većoj bazi PC igrača.

Pravila igre nalikuju većini igara sa kartama ovog tipa (TCG). Na početku partije, svaki od igrača formira svoj špil karata iz skupa raspoloživih. Tada zabava počinje. Pre svakog poteza, igrač dobija kristal koji mu omogućava da baca čini ili prizove nove vojnike na bojno polje. Obratite pažnju da nikada ne ostanete bez resursa. Cilj igre je da spustite životne poene vašeg oponenta na nulu. Svaka od devet različitih rasa je predstavljena sa nekoliko heroja. Svaki heroj se može opremiti sa nekoliko karata veština, zavisno od klase heroja. Iako su ovo već oprobani koncepti, nivo detalja koji krase Heartstone je fantastičan.

Veštine koje različite jedinice imaju otvaraju ogroman broj potencijalnih dobitnih strategija. Svaki od heroja ima moć koja se uvek može uvek upotrebiti, tako da igrač retko može ostati bez validnih poteza i opcija. Igra nudi dva osnovna moda igranja. U regularni modu igranja, svaki igrač formira špil karata iz skupa svih karti u svom vlasništvu, dok u Arena modu svaki igrač pre početka partije formira novi špil iz skupa raspoloživih karti. Oba moda igranja nude pregršt opcija i nagrada. Nagrade se dobija uspešnim kompletiranjem specijalnih zadataka koji se dobijaju jednom dnevno. Ako ste akumulirali karte koje vam više nisu potrebne, imate opciju da uništite nepotrebne karte i pretvorite ih u magičnu prašinu. Ovakva prašina se zatim može upotrebiti da napravite karte koje nemate u svom posedu. Jačina karata može varirati, od osnovnih do legendarnih.

Hearthstone cards

Heartstone je zanimljiva igra kojoj se ne može mnogo zameriti. Kao glavne nedostatke valjalo bi napomenuti da nekoliko klasa nisu najbolje izbalansirane. Da bi sastavili uspešan špil formiran oko ovih karata potrebno je potrošiti ogromnu količinu pravog novca na pojačanja i specijalne karte. Heartstone se nalazi u Open Beta fazi a najavljeno je da će po isteku ovog perida igra moći da se igra potpuno besplatno. Za one koji nisu imali iskustva sa sličnim digitalnim naslovima, iako je igra besplatna za igranje, stvari kao što su nove karte ili ulazak u arenu se plaćaju pravim novcem. Zlato koje zarađujete kompletiranjem različitih zadataka se takođe može koristiti u ove svrhe. Ako žeite da isprobate Heartstone Open Beta verziju, možete je besplatno preuzeti sa oficijalnog sajta.

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (12 glasova, prosečno: 4.92 od 5)
Loading...Loading...