Age of warriors (Viking campaign)

Age of warriors (Viking campaign) je nova strateška igrica kreirana od strane Legendary Warrior Studija. Ovo je dvodimenzionalna strategija u kojoj je akcenat na raspodeli resursa i iznalaženju idealnog balansa jedinica. Kako napredujete kroz raznovrsne nivoe, tako ćete postepeno otključavati naprednije i jače jedinice.

Age of warriors viking campaign

Igrica Vas stavlja u ulogu Vikingškog vojskovođe koji ima zadatak da odbrani teritorije od neminovne Rimske invazije i otera Rimljane kućama. Oba igrača počinju partiju sa po jednom kulom, centralnom građevinom, koja proizvodi jedinice različitih karakteristika. U zavisnosti od strukture nadolazećih talasa neprijatelja, na vama je da pronađete adekvatan odgovor, pravu kombinaciju jedinica i porazite Rimljane.

Svaka jedinica koju unajmite košta određenu količinu resursa izraženu u zlatnicima. Preporučljivo je na početku svake partije fokusirati se na unajmljivanje što većeg broja radnika čiji je jedini zadatak uvećanje količine zlata koju zatim možete trošiti na vojsku. Radnici se ne mogu boriti sa Rimljanima i ako dođu u kontakt sa neprijateljem biće uništeni. Kako postepeno rastu količina zlata kojom raspolažete, kao i broj vojnih jedinica, polako ćete preuzimati inicijativu na mapi i konačno dobiti šansu da napadnete Rimsku kulu. Pojedinačne partije dobijate kompletnim uništenjem Rimske kule.

Svaki uspešno kompletiran nivo donosi vam zvezdice koje koristite za unapređenje statistika vaše vojske. Svakoj vrsti vojnika možete povećati statistike kao što su napad ili odbrana. Ovako unapređene jedinice su mnogo izdržljivije i efikasnije i donose vam neophodnu taktičku prednost. Jedinice možete kontrolisati i individualno, narediti pojedinačnom vojniku da čeka ili da nastavi pohod na neprijateljsku kulu.

Mehanika igranja koja karakteriše Age of warriors nije revolucionarna jer već postoji nekoliko naslova koji koriste isti princip dvodimenzionalne strategije. Ipak, tamo gde su ostale igrice ovog tipa zatajile, Age of warriors sija punim sjajem. Igra je dobro balansirana, jedinice su raznovrsne a igra poseduje odličnu atmosferu.

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (7 glasova, prosečno: 4.43 od 5)
Loading...Loading...